De oude Slagerij

Hogestraat 19
9919 AL Loppersum

Openingstijden:
Woensdag van 15.00 tot 17.00 uur (in de zomermaanden)
Vrijdag van      15.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van   10.00 tot 13.00 uur

Expositie:

Cock Peterse heeft, als lid van de Historische Vereniging Loppersum, met veel enthousiasme, liefde en geduld een expositie samengesteld met als titel ‘Tichelwerk’.

In deze tentoonstelling komt de fabricage van baksteen en het gebruik van deze stenen in de bouw door de eeuwen heen aan de orde, maar ook van natuursteen. Er is namelijk een bijzonder natuursteen-element gevonden bij de versterking van de boerderij Wester-Enzelens te Garrelsweer. De expositie toont dit element en verschillende voorbeelden van baksteen, waaronder enkele bijzondere exemplaren. Daarnaast is er aandacht voor de vele steenfabrieken (tichelwerken) die langs het Damsterdiep in bedrijf zijn geweest.

Deze opening heeft plaats gevonden op vrijdag 11 juni 2021, in De Oude Slagerij, Hogestraat 19 te Loppersum.

Het bestuur van de Historische Vereniging Loppersum dringt er bij een ieder op aan tijdens het bezoek de coronamaatregelen na te leven.