Pomonaweg


Pomonaweg anno 2020 (Foto Google)

De Pomonaweg loopt van het stationlaan tot aan Duursemerweg en is een van de meest veranderde straat van Loppersum door de tijd heen.
Het veiling gebouw werd in 1922 gebouwd en heeft tot op heden verscheidenen functies gehad van veiling gebouw,  landbouwmachines verkooppunt, gemeente werf, en tot slotte brandweer kazerne.

Ook op het gebied van scholen is het e.a. veranderd de openbare Beatrix school (1956), christelijk kleuterschool Princes Marijke (1956), de kleuterschool van het Nut (1961), de sporthal, de christelijke ULO Dr. bavick school (1961) van alle school gebouwen is alleen de Beatrixschool nog in functie als school zij het dat het in 2019 afgebroken is en er een nieuwe school is gerealiseerd (opening juni 2019) met de naam "Spriknust" hier in zijn de openbare school "De Beatrixschool"en de christelijke school "De Roemte"en kinderopvang "Kids2be"

Note: De Roemte is in oktober 2021 verkocht aan de huisartsen en vormgeving advies bureau Tandem die er een huisartsenparktijk en 3 appartementen willen realiseren.

Ga naar menu straatnamen